Author Topic: Using New....to me....features  (Read 6632 times)

Offline danntodd

  • No flame
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • http://www.modempool.com/nucleardann/blogspace/blog.htm
Using New....to me....features
« on: January 29, 2010, 09:06:47 AM »
Hi all....and thanks Fahim for all the work you've done on Blog.

I've been using Blog 7.10 very successfully.  My blog entries save to the directory where I want them to go.  Then I use WS FTP LE to upload the files to the server at Newsguy. 

I thought I might start to use some of the other utilities that are native to Blog such as direct publishing the external server and automatic processing of entries via email.

I am currently running in "Standard" mode.  One change at a time.

Under the "FTP Sites" tab I have correctly put in my login info, port, etc.

Under the "Sites" tab, I have selected the site created under the FTP Sites tab and put the correct absolute directory.

I then created a test entry, saved it, and attempted to publish it.

At first, it would timeout.  I'm pretty sure my local firewall is the problem as when I turn off the firewall it appears to transmit the files correctly:

Quote
Started Publish Process ...
Started Archival Process ...
Connecting to Site web.newsguy.com
Connected
Root directory is: /home/dainbramage
Transferring file C:\DOCUME~1\xxx\LOCALS~1\Temp\blogtmp\arc20100124.htm
Transferring file C:\DOCUME~1\xxx\LOCALS~1\Temp\blogtmp\archive.htm
Archival Process Completed!
Transferring file C:\DOCUME~1\xxx\LOCALS~1\Temp\blogtmp\blog.htm
Exiting site web.newsguy.com
Completed Publish Process ...

When I go to my site to see the new entry, it isn't there.  I checked via WS FTP and it shows that a new file is there based on the date/time stamp.

It is currently about 8 PM.  My entry in Blog is at about 8 PM.

But the file creation date is at about 3 AM.

Also, the calender in Blog is not bolded on today's date as it usually is when there is an entry on that date.

My blog is at http://web.newsguy.com/dainbramage/blog.htm  in case that helps at all.

Thanks for any thoughts you might have.
Regards,
Dann

Offline Fahim

  • Administrator
  • Inferno
  • *****
  • Posts: 663
  • Karma: +4/-0
    • http://www.farook.org
Re: Using New....to me....features
« Reply #1 on: January 29, 2010, 09:17:30 AM »
The thing is, I've moved from Windows to a Mac and have not done any Blog development in a few years :( I'll try to help but not sure how much assistance I can be given that I don't even have the means to create a new build of Blog, if necessary, given that I'm not on Windows any longer. But let's try :)

The file creation dates on the server should not matter - unless you're checking to see if the file is the right one. The server will simply publish whatever it finds, it doesn't check dates. Just clarifying.

However, I notice that you're publishing to /home/dainbramage. This could certainly be your root folder but most web hosts have the root under public_html or http or httpdocuments or something like that. Do you by any chance have a folder like that under /home/dainbramage? Or are all your site files under the /home/dainbramage folder?

Offline danntodd

  • No flame
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • http://www.modempool.com/nucleardann/blogspace/blog.htm
Re: Using New....to me....features
« Reply #2 on: January 30, 2010, 05:41:13 AM »
Thanks very much!  That did the trick.
Regards,
Dann

Offline Fahim

  • Administrator
  • Inferno
  • *****
  • Posts: 663
  • Karma: +4/-0
    • http://www.farook.org
Re: Using New....to me....features
« Reply #3 on: January 30, 2010, 07:36:06 AM »
I'm glad that the solution was that simple :)

Offline danntodd

  • No flame
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • http://www.modempool.com/nucleardann/blogspace/blog.htm
Re: Using New....to me....features
« Reply #4 on: February 04, 2010, 10:56:11 AM »
Fahim,

I want to offer my deepest thanks for your Blog software.  I truly enjoyed using it for the last 6 1/2 years.

Unfortunately, I have to move on to something else.  The thing that tipped the scales in favor of moving on was that Haloscan is ending their service.  I don't have a machine of my own to run Blog on, so I am moving on to Blogger.

Again, I truly do appreciate your work and your support.

Warmest regards,
Dann
Regards,
Dann

Offline Fahim

  • Administrator
  • Inferno
  • *****
  • Posts: 663
  • Karma: +4/-0
    • http://www.farook.org
Re: Using New....to me....features
« Reply #5 on: February 04, 2010, 09:02:39 PM »
You're welcome :) I think you and one other person I know of are the last people using Blog till now. He might be the last person now :p

Offline Wayfarer

  • Bonfire
  • ***
  • Posts: 100
  • Karma: +0/-0
    • La Bitacora del Caminante
Re: Using New....to me....features
« Reply #6 on: July 19, 2010, 08:38:00 PM »
So... I am the last one... :cry:

-- Wayfarer
My website: www.thewayfarer.info
My search site: www.cannotbefound.com
My music: www.amadian.com

Offline Fahim

  • Administrator
  • Inferno
  • *****
  • Posts: 663
  • Karma: +4/-0
    • http://www.farook.org
Re: Using New....to me....features
« Reply #7 on: July 20, 2010, 03:06:21 PM »
You're the only one *I* know of. Actually, that's not true. There's one other. But that's it as far as I know. Maybe if Embarcadero comes up with the cross-platform of Delphi, I might go back to work on Blog since then I could use it myself under Mac OS X ...